Jatketaan leivonnaislinjalla, mutta suolaisemmalla – ettei mene liian makeiluksi!
Tälläkertaa herkutellaan “perus” suolaisella piirakalla. itse kehittelin tämän Pekoni-Kanttarellipiirakan ja se on jälleen kokonaan gluteeniton. Piirakan voi tehdän myös laktoosittomana, jos käyttää laktoosittomia maitotuotteita.
Pohja:
1 prk maitorahkaa
120 g leivontamargariinia/voita
2.5-3 dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita maitorahka ja pehmennyt rasva hyvin. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe +suola ja kaada se maitorahka-rasvaseokseen. Sekoita huolellisesti ja jäähdytä sillä välin, kun valmistat täytteen.
Vinkki: tämä pohja käy myös makeaan piirakkaan – jätä silloin suola pois.
Taputtele taikina leipäjauhon avulla voideltuun vuokaan.
Täyte:
n. 0,5 litraa kanttarelleja
1 pkt pekonia (8 siivua taitaa olla)
1 keskikokoinen sipuli
1 prk kermaviiliä
Loraus kuohukermaan (0,5 dl)
Suolaa ja mustapippuria
1 pss mozzarellaa (yksi juustopallero)
Juustoraastetta
Päälle rucolaa
Uuni valmiiksi lämpenemään 200c.
Paista huuhdellut sienet pannulla, kunnes ylimääräiset nesteet on poissa. Sekaan pilkotut pekonit ja kun pekonit ovat “sulaneet” ja saaneet väriä, laita sekaan sipulit kuullottumaan. Sitten loraus kuorhukermaa (omantunnon mukaan) ja suola sekä pippuri myös “makustellen”. Makua saa olla.
Älä paista liian kuivaksi ja ole tarkka lieden lämmön kanssa. Sekoita mukaan kermaviili sienimössöön.
Ota täyte pois liedeltä “rauhoittumaan”.
Taputtele jääntynyt taikina vuokaan ja kaada sienitäyte tasaisesti taikinan päälle. Siivuta mozzarella ja asettele se täytteen päälle. Vielä päälle tähän kerros juustoraastetta, niin että se peittää suurinpiirtein täytteen.
Laita piirakka uuniin (200c) ja n. 25-30 min uunin keskitasolla. Tarkista, ettei juusto pääse palamaan, vaan on valmiina kauniin kullanruskeaa!
Kun valmis, niin anna ihan hetki jäähtyä. Silppua pinnalle kaunis “kasa” rucolaa:)
Sitten naattimaan.. Sori, kuviin meillä jäi vain yksi pala…
Ohje oli hyvä 🙂 Tosin lisäsin täytteeseen yhden kananmunan. Pohjataikina oli aika iso normi piirakkavuokaan (n. 26 -28 cm) mutta hyvä rakenteinen. Ei sellainen vellimäinen kuten joskus gluteenittomat on. Käytin puhdasta kauraa osana jauhoja. Suosittelen ja ohje menee meillä talteen 🙂
Kiitos ja näistä “oman sävellyksen ohjeista” on aina kiva saada palautetta!! Mä en myöskään pidä vellimäisestä pohjarakenteesta. Muuten sellainen vinkki, että suolaiseen piirakkaan voi pohjataikinaa laittaa sekaan pieneksi hakattua persiljaa nipun – antaa aivan huikean hyvän maun. Olen tätä alkanut harrastamaan!:)
Herkullisen näköistä. Milläköhän voisi tuon pekonin korvata?
Moikka, Pekoni pois ja tilalle voi laittaa siputtua rucolaa tai tuplaa sienimäärä?
Terkut!
Nams! Pekoni toimii aina :))
Näin ON!!:) Terkut & Halit!