Mustilan Puutarhan Lumoissa..

Joskus on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Näin kävi viikonloppuna, kun ystäväni Sanna Villipiha blogista houkutteli minut mukaan Mustilan Puutarhoille Elimäelle puutarhakauden avajaisiin. Paikkahan on legendaarinen ja Mustilan Arboretum kaikkien puutarhaihmisten tiedossa, joten pakko oli lähteä mukaan. Minulla oli muutamia juttuja myös hankintalistalla, mutta ennen kaikkea halusin lähteä fiilistelemään. Paikalla oli myös ystäväni Kati Jukarainen kertomassa kotipuutarhureille mitä ja miten hyötypuutarhan saa kukoistamaan.

Kannattaa muuten kurkata näiden kahden leidin blogit myös, koska siellä lisää kuvia päivästä.

Mustilan Puutarha myymälästä lähti kotiin viemiksesi ihania yrttejä ja muutama kesäkukkanen. Päätin, että en enempää rahtaa Hämeeseen saakka, koska kesällä tulemme joka tapauksessa Iittiin Issulaan. Silloin käyn hakemassa hieman lisää taimia Mustilasta.

Varsinainen sielunruoka ja yllätys olikin, kun Mustilan Puutarhamyymälän Mari Tigerstedt haluasi esitellä meille tuon kuuluisan “vanhan rouvan” (Japaninmagnolia) koko kauneudessaan heidän yksityisellä pihallaan. Pääsimme siis ihan viereen katsomaan ja vieläkin kulkevat kylmät väreet niskassa!

En ole koskaan elämässäni nähnyt niin kaunista puuta. Puu rouva oli kuin tilauksesta avannut kaikki kukkansa ja näky oli jotain niin kaunista. Lisäksi, kun tuon puun kauneuteen lisäsi satoja vuosia vanhan miljöön rakennuksineen, niin en voinut muuta kuin huokailla. Joten siis suosittelen lämpimästi kesävierailua Mustilassa Puutarhamyymälässä ja kannattaa tehdä kävelyretki tuonne Arboretumin puolelle, joka on yksi pohjoisen euroopan hienoimmista.

Kiitos vielä Sannalle, että houkuttelit mukaan ja suurkiitos Mustilan Puutarhan väelle ikimuistoisesta kokemuksesta!! Oman uskoni piharakentamiseen sai aikamoisen sysäyksen!

Kai minun pitää hakea se oma “vanha rouva”…

K

ps. Kannattaa kurkkia noi Mustilan Puutarhan sivut, koska siellä saat satumaista inffoa, mikäli haluat tehdä kesäretken…

5 Comments

 1. 24.5.2017 / 20:10

  Tuo magnolia on TODELLA upea näissä kuvissa, varmasti mieletön paikanpäällä koettuna!

  • 25.5.2017 / 17:36

   Se kyllä on ja pian Mustilassa kukkii Rodot – eli jos vaan mahdollista, niin sinne:)

 2. 22.5.2017 / 23:04

  Mustila on kyllä ihana, ja mulle tosi rakas paikka 🙂 Olen käynyt siellä ihan lapsesta asti, lähellä kun asuin, ja lastenkin kanssa olen pyrkinyt käymään edelleen ainakin kerran kesässä. Magnolia on kyllä tosi upea! Olen yrittänyt jo kahden taimen verran omassa pihassa, mutta toissa talvi oli niin kova että nuoret taimet ei sitä kestäneet. En tiedä vieläkö uskaltaisin testata, kovasti sen haluaisin kyllä saada menestymään ♥

 3. 22.5.2017 / 18:44

  Ihanat kuvat <3 Mä muistan kun Kanadassa 10 vuotta sitten näin magnolian kukassa ekaa kertaa ja meinasin ajaa sen takia ojaan ;-D

  • 22.5.2017 / 18:50

   Kiitos!! Sen takia meinasin kyllä pökrätä! Jäi muutama hengitys väliin! Ei tätä voi oikeastaan edes kuvissa näyttää, miten kaunis puu olikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram