Navetta ja Puolikas talo

Viikoloppu ja se tarkoittanee, että ainakin menemme käymään Issulassa! Tunnen olevani jo sen verran terve, että jaksan lähteä ja siellä sitä voimaantuu! Se on vaan sellainen paikka, vaikka kaikki ns, mukavuudet ontuukin! Olen silti ihan valmis Off Grid-elämään! On sitä pärjätty ennenkin! Tietysti en nyt voi ihan pakkasessa nukkua, mutta tsekataan onko talo lämmin ja mitä tihutöitä hiiret ovat tehneet. Pääasia kuitenkin, että pääsen aamulla keittämään riisipuuroa puuliedellä!

Odotan, että päästää katsomaan, mikäli voidaan jotain hommia jatkaa. Nythän meillä on vain puolikas talo käytössä ja viikonloput tuppaa olemaan aika lyhyitä, että voisi aloittaa jotain isompaa. Tupa on remontissa ja siellä pitäisi alkaa pikkuhiljaa levyttämään/paneloimaan seiniä.

Lauantaina meillä on treffit muurarin kanssa ja suunnitellaan, miten ja milloin alkaa takan tekeminen. Takasta on tarkka visio ja meidän muurari on HUIPPU! Olemme päättäneet muutamia linjoja, noh tai linjan, miten etenemme koko “mörskän” parissa.

Emme halua yhtään asiaa Issulaan ns. “Do it for the gram- tyyliin”! Emme halua valkoista tai mustaa keittiötä – emme yhtään laminaatin pätkää mihinkään. Emme kalanruotokuviota lattiaan tai kylpyhuoneeseen. Tämä ei tarkoita, että ne eivät olisi ok, mutta jotenkin haluamme jotain muuta ja se muu tarkoittaa, että rakennamme lähes kaiken itse. Tämä on vaan periaate ja yritämme viedä talon remonttia eteenpäin kestävällä pohjalla. Hankitaan vain pakollinen ja kun itse tekee sekä suunnittelee, niin samalla saa omannäköistä. On eriasia sitten tykkääkö muut, mutta sehän on meille ihan sama:)

Viikonloppuna onkin tarkoitus mittailla keittiön paikka, koska siitä tulee hieno! Hieman erilainen, mutta hieno!! Joten katsotaan mitä tulee ja laitan seikkailun varrelta päivityksiä <3

Tämän yläpuolen tuvan kattokuva onkin yksi viimekesän suurimpia voittoja! Mieheni rapsutti ja hioi kattoa lähes koko kesän. Katto oli joskus yli sata vuotta sitten maalattu paksulla kalkkimaalilla, joten siihen ei purrut mikään muu maalinpoisto, kuin käsin rapsutus. Ihana tuli ja jotenkin mahtava rouheus… Välillä meinasi uskon kanssa olla hieman puutetta, mutta hyvin kaikki sujui!

Eiköhän se taas tästä! Ihanaa viikonloppua!

4 Comments

  1. 27.1.2019 / 22:07

    Ihan samaa mieltä laminaateista ja muista nykyajan muovihömpötyksistä, joihin kuuluu myös muovitetut maalit. Olen käynyt taistoon torppani lastulevyjä vastaan ja pikkuhiljaa palautan sinne lautalattiat poispilattujen tilalle, plus pari muuta juttua 😂
    Kiva lukea hengenheimolaisten remonttitarinoita, lisää odotellen 😊

  2. Ulla Eroma
    19.1.2019 / 09:49

    Hieno katto, kyllä tulee upea koti🖤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram