Parolan Rottinki – Sisustus ja Outlet-myymälä

myymala02
myymala06

myymala10

Parolan Rottinki Oy:n historia alkaa vuodesta 1967, jolloin Aulis Herranen perusti yhdessä puolisonsa Toini Herrasen kanssa Hattulan kunnan Parolan kylään Kanunginmäkeen vanhan omakotitalon alakertaan rottinkikalusteita myyvän ja valmistavan yrityksen nimellä Tmi Aulis Herranen. Toimitiloissa oli alun perin ollut autokorjaamo, jonka tiloissa pariskunta aloitti.

Alku oli nihkeää ja yrittäjät tekivätkin kalusteita kahdestaan lähes yötä päivää, pikkutyttären leikkiessä rottinkiraaka-aine pinojen keskellä välillä jopa torkahtaen punosnauhojen sekaan. Auliksella ja Toinilla oli vahva käsityötausta ja molemmat olivatkin aloittaneet rottinkihuonekalujen teon jo nuoruudessaan.

Ahkera työ tuotti tuloksia, kaupankäynti vilkastui ja yrittäjäpariskunta opetti ja palkkasi uusia kädentaitajia työhön kalusteiden valmistukseen. Samaa tahtia kuin palkattiin lisää työntekijöitä, laajennettiin myös puutalon alakertaan lisää työtilaa ja rakennutettiin kokonaan uutta työtilaa pala kerrallaan vanhan talon kylkeen. Parhaimpina vuosina työntekijöitä oli lähes kaksikymmentä. Tuotteiden työ oli vaiheistettu niin, että ensin tehtiin tuotteen runko, sen jälkeen pinnoitettiin piiskarottingilla istuin ja selkänoja. Pöydissä tehtiin lehtihylly ja liitoskohdat sidottiin rottinkinauhalla piiloon. Myös verhoilut tuoleihin tehtiin aluksi itse, mutta myöhemmin määrien lisääntyessä ne teetettiin alihankkijoilla.

Vuosi 1986 toi mukanaan suuria muutoksia Parolan Rottingin toimintaan. Raaka-aineen maahantuoja ilmoitti, ettei Indonesian hallitus salli enää pelkän rottinkiraaka-aineen myyntiä, vaan rottingin vienti Indonesiasta olisi mahdollista vain valmiina kalusteina. Indonesiasta löytyi kuitenkin luotettava rottinkikalusteita valmistava tehtailija, minkä jälkeen alkoi yrityksen toiminta maahantuonnin parissa.

Yritystoiminnan laajennuttua yritysmuoto vaihtui ensin kommandiittiyhtiöksi ja viimein 90-luvulla syntyi nykyinen Parolan Rottinki Oy. Toiminnan muuttuessa maahantuontiin myös varastointitilan tarve laajeni. Aluksi yritys vuokrasi vastapäisen maatilan navetan ylistä tuotteiden lisäsäilytykseen, kunnes vuonna 1996 yritys osti varastohallin Merventien varresta Hitsaajantien päädystä ja rakennutti toisen varastohallin viereen. Koko yritys muutti kyseisiin tiloihin vuonna 1997, joissa yritys toimii edelleen.

Tänä päivänä yritys toimii toisessa sukupolvessa, Aulis ja Toini Herrasen tyttären Anitta Herrasen luotsatessa osakeyhtiötä.

Parolan Rottinki Oy jatkaa toimintaansa edelleen Parolassa vaalien samoja perinteitä ja laatua, joista yritys on tullut tunnetuksi jo yli 40 vuoden toimintahistoriansa aikana.

Mallistoa on laajennettu voimakkaasti ja uusista rottinkilajikkeista tehtyjä tuotteita on otettu myyntiin. Lisänä mallistoon on otettu umpipuiset mangopuusta valmistetut kalusteet, joissa on esimerkiksi rottinkisia vetolaatikoita. Näin tuotevalikoimasta löytyy kaiken kattava sisustuskokonaisuus kotiin tai kesäasuntoon erilaisine ruokailuryhmineen ja sohvakalustoineen.

Alkuperäisistä malleista on mukana vielä suurin osa ja ne ovatkin tulossa nyt uudelleen muotiin niin sanottuna vintage-mallistona. Näistä  esimerkkeinä vuosikausien suosikkimallit Lumikenkä-tuoli ja Riippukeinu.
Edellä olevan tarinan voit lukea myös Parolan Rottingin omilta sivuilta täältä. Parolan Rottingin klassikot tuovat edelleen usealle muistoja lapsuudesta ja moni on kertonutkin, kuin Riippukeinun pyöritysvuoroista taisteltiin. Upeaa, kun yritys on edelleen jatkamassa perinteitä ja näitä iki-klassikkotuotteita.

Parolan Rottingin päätuote on nimensä mukaan rottinki, mutta mukaan on tullut mausteena mattoja ja sisustustuotteita alakerran myymälätilaan; esim Svanefors matot ja Madame Stoltz . Liikkeessä kannattaa vierailla ja tutustua valikoimaan, koska tuoteita syksyyn ja jouluun on vielä tulossa. Paljon tuotteita löytyy myös yläkerrasta outlet-myymälästä.

25.10. Sunnuntaina on Sisustussunnuntai (klik) ja Parolan Rottinki on yksi kohde kiinnostuneille vierailijoille. Mukana tapahtumassa Parolan Rottingilla on tuolloin Annie Sloan Chalk Paint™ kalkkimaalit upeine sävyineen, joita esittelee Suvi Suvimarja Lifestyle puodista ja myös sisustusbloggareita, joilta voi tulla kysymään bloggaamisen tai sisustamisen ihmeellisestä maailmasta!

Parolan Rottingin löydät Hitsaajantie 3, 13720 Parola. Puh. 03-637 2199
http://www.parolanrottinki.fi/

Tutustu valikoimaan ennakkoon vaikkapa verkkokaupassa ja uudistuneilla verkkosivuilla.

Mukavaa Viikkoa!!
P&L

k

Postaus tehty yhdessä Parolan Rottingin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram