Lupailin jo pari viikkoa sitten ohjetta tähän mielettömän hyvään gluteenittomaan suklaakakkuun, jota vilauttelin tuolla Instagramin puolella. Ja mikäs suklaakakku se sellainen on, jossa ei ole tuhdisti suklaata…:)
Alkuperäinen kakkukeksijä ja -taituri on tietysti Ansku, Yummy Baker-blogista ja Anskun blogihan löytyy tuolta Blogiringistä. Klikkailkaa noita korostettuja kohtia, niin saatte enemmän infoa:)!! Ja siellä on myös kokonaisuudessaa tuo ohje kakkuun, en sitä ala tähän siis kirjoittamaan uudestaan.
Anskun alkuperäistä reseptiä hieman tuunasin ja kokeilin (vaikkei siitä niin hieno kakku tullutkaan, kuin Anskulla), mitä “se” sanoo, jos vaihdan heittämällä jauhot ja suklaat varmasti gluteenittomaksi. Jauhojen määrän vaihdoin yks yhteen siten, että 2 dl perunajauhoja ja loput 2dl gluteenitonta jauhoseosta. Halutessaan voi kokeilla vaikka kokonaan perunajauhoon – olen sitäkin kokeillut ja ei hätää. Lisäksi vaihdoin kaikki maitotuotteet myös laktoosittomiin – kakusta tuli runsas ja hyvä:) Joten ihana ja helppo ohje – kakusta saa persoonallisen ja koristelun voi suorittaa omaan makuun:)!
Vinkki: Jos laitat kokonaan perunajauhoja, niin kostuta pohjaa täyttäessä ja koristelessa hieman. Pohjasta tulee näet paljon “mureampi” ja kuivempi perunajauhoilla leivottaessa. Tämä on minun huomioni vain yleisesti, mutta hyvä ilman kostutustakin.
Nyt sitten leipomaan:)
Palaillaan seuraavaksi tuon suolaisen gluteenittoman piirakan kanssa.
P&L
K
Nyt kyllä maistuisikin pala tuollaista kakkua kahvin kanssa.
Näyttää kyllä syntisen hyvältä.
No kyllä siinä kaikki synnit on mielessä, kun tuota vaivasi:)!!