Toivepostaus : Suklainen Kakku-unelma (gluteeniton ja laktoositon)

Hei,

_DSC0746

Meillä on juhlittu viikonloppuna 11-vuotiasta miehen alkua ja kaikenlaista purtavaa tulikin tehtyä – ja se näkyy kyllä vyötäröllä!!

Viikonlopun juhlien ja kakkukuvien jälkeen minulta pyydettiin juttua, miten tällainen kakkunen saadaa aikaan – ja jos minun leivontataidoillani onnistui, niin ei muutkaan voi epäonnistua 🙂 Onhan tämä kaloripommi, mutta kun juhlitaan, niin juhlitaan kunnolla:)

Olen soveltanut Valion sivuilla olevaa Kolmen suklaan kakkuohjetta. Mutta kirjoitin sen tähän auki myös. Tämä suklainen unelma vastaa kyllä kaikkien sulaatikkojen himoihin…

_DSC0745 _DSC0743

Kakku on gluteeniton ja laktoositon (käytetty Brunbergin laktoositonta ja gluteenitonta suklaata)

Pohja:

n. 200 g gluteiinittomia degistive kekseja

60g laktoositonta voita

Täyte:

4 ,5 liivatelehteä

6 dl laktoositonta vispikermaa

400 g suklaata valitansi mukaan (jos ei ole laktoosi-intoleranssia, niin löytyy helposti esim Fazerin leivontasuklaat ovat gluteenittomia)

600g tuorejuustoa (laktoositonta ja voit laittaa makujuustoja myös ja jos ei ruoka-aine yliherkkyyksiä, niin Mascarponea kehiin 🙂 – ainakin osittain..)

2 rkl vahvaa kahvia

1-2 rkl laktoositonta maitoa tai kermaa

Koristelu sitten oman mielen mukaan.

Valmistus:

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle. Laitan jähmettymään jääkaappiin ja tämän aikana voit valmistaa täytteen (t).

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen (rutista kevyesti liiat vedet pois ennenkuin sulatat kuumaan kahviin tai maitoon. Kylmä vesi jäähdyttää kuuman nesteen ja liivate ei liukene)

Vaahdota kerma, mutta ei liian jäykäksi. Saat tällöin tasaisemmin levittyvän täytteen ja vähemmän ilmakuplia.

Sulata  suklaat, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa vesihauteessa. Tee näin, jos haluat tehdä esim raitoja erivärisistä suklaista.  Jos haluat yksivärisen kakun niin sitten vaan sulatat koko suklaamassa kerralla. Suosittelen tuota vesihaudetta, koska mikrossa suklaa kärähtää aika nopsaa….

Jos päädyt käyttämään kolmea eri suklaata, niin seuraavasti sitten:

Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.

Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.

Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon (että valkoinen pysyy valkoisena). Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Itse tein tämän laiskuuttani vain yhdestä suklaasta..:)

Seuraavana päivänä ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta, käytä veistä / lastaa apuna. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.

Marmoroi valuttamalla toista suklaata ohuena raitana pinnalle. Vinkkinä tähän: nosta irtopohjan päällä oleva kakku tarjoiluastialle – mutta laita ensin pohjalle kakkupitsi ja tämän päälle arkki leivinpaperia, joka on keskeltä halkaistu. Nöin voit rauhassa marmoroida/koristella kakun kuten minulla kuvissa. Kun koristelu on valmis, niin vetäiset vain leivinpaperiarkin puolikkaat pois.

Koristelua varten minulla on pieni pyöreä silikonen pipetti, johon on helppo laittaa kuumaa suklaata sisään. Tällä saa todella tarkkaakin koristelua tehtyä.
Nyt sitten vain leipomaan ja nauttimaan.

_DSC0681

Terkuin ja Halauksin

K

Share:

4 Comments

  1. 23.5.2015 / 18:43

    Onpa herkullisen näköinen kakku ja kiitos huolellisesti kirjoitetusta ohjeesta – tällä jos millä pitäisi onnistua 🙂

    • 24.5.2015 / 07:23

      Kiitos Netta ja toivottavasti todella maistuu!:) Kiva kun kävit ja pitää tulla kurkistelemaan “teille”:)!
      Terkut
      Kati

    • 18.5.2015 / 16:12

      Kiitokset! Ohje on todella hyvä ja hieman olen tekemisen myötä aina soveltanut tuota Valion ohjetta. Tällä saadaa suut makiaksi:) Kannattaa kokeilla ja on tosiaan pienempi töinen, jos tekee vain yhdestä suklaasta (tai sitten yhdistää vaikka paria tummenpaa suklaata).

      🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram