Ulkona Jälleen…

Terassi6 Terassi5 Terassi4 Terassi3 Terassi2 Terassi1

Terassi8

Terassi7

Vihdoin tuli se “kesä”. Tänä kesänä aiemmin ei ole tarvinnut hirmuisesti panostaa ulkotiloihin ja olemiseen siellä ja ne muutamatkin kukkaset terassilla ovat jo aikaa sitten kastuneet kuoliaaksi. Nyt sitten lämpimän ilman tullessa oikein täytyi uudelleen miettiä nämä tilat ja josko vielä innostuisi parvekkeelle laittamaan jotain kivaa.

Kuten jo aiemmin kesäkuussa taisin sanoa eräässä postauksessa, että noi polyrottinkiset jutut ei ole minua varten ja odotan edelleen sitä oikeaa “ahaa-elämystä” terassin kalustusta varten.  Nyt näyttää niin käyneen, mutta luonnollisesti tarvitaan “kotipuusepän” aikaa ja siunaus asialle. Totuus on, että valmista ei mistää löydy ja hyvä niin:) Tällähetkellä kaikki terassin kalusteet ovat enemmän ja vähemmän kasattuja siitä mitä omasta varastosta on löytynyt ja ei tuokaan niin kamala lopputulos ole.

Jotain olen kuitenkin saanut myytyä kotipuusepällekin… Talon kettiöpäätyyn on pikkuhiljaa kesän aikana ilmestynyt lasikuistin tekele. Halusin perinnetaloon sellaisen perinteisen ja luonnollisen näköisen lasikuistin, joka olisi aina ollutkin siinä. Sellaisen ihanuuden, kuten vanhoissa huviloissa tai pohjalaistaloissa on ollut. Jos ovet ehditään saada syksyn aikana paikalleen, on minulla viimein pieni viherhuone, jossa voin kasvattaa keväällä tomaatintaimet yms. ja juoda kupillisen kahvia. Ikkunaruudut ovat paikoillaan nyt jo, mutta ruudukot/viimesitelyt puuttuvat ja ovet ovat vielä odottamassa käsittelyä. Nekin voisi ensi viikonlopun aikana yrittää ehtiä käsittelemään:)

Viherkasvit ovat meilkein kaikki pallokrysanteeneja lukuun ottamatta yrttejä; laakeripuut, oliivipuut, basilikaa, rosmariinit, korianterit ja salviat ovat menestyneet hienosti. Nyt kun keksin vielä keinot pitää ne hengissä osittain talvenkin yli…ehdotuksia saa laittaa!

Tällaista täällä nyt ja ensi kerralla mennään uusiin juttuihin. Nimittäin pistetään arvonta viikonloppuna pystöön… kuka arvaa??!

P&L

K

17 Comments

 1. Päivi Lemström
  13.8.2015 / 22:03

  Ihanalta näyttää!!!
  XX

 2. 13.8.2015 / 14:15

  Ihanalta näyttää teidän terassilla ja nuo matot on niin kauniit! Hyvin sävymaailmaan sopivat 😀

  Kovasti samat tunnelmat on täälläkin – takaterassille tarvitaan sohva, mutta valmiina sopivan kokoista ei löydy mistään. Tai löytyisi varmasti teetettynä, mutta en edes uskalla ajatella kustannusta. Meidänkin kotipuusepällä siis sohvan rakentamista tiedossa, kunhan muilta hommiltaan ehtii. Piirustukset onkin jo valmiina odottamassa ; )

  Kokonaan lasitettu kuisti olisi kyllä huippu! Hienoa kun olet onnistunut “myymään” ajatuksen sille omalle kotipuusepällesi ; D Meidän kuisti on osittain lasitettu, mutta pitkältä reunalta puuttuu seinä/ikkunat. Joten seuraankin tätä teidän kuistiprojektia suurella mielenkiinnolla : )

  Aurinkoa loppukesään, toivottavasti nähdään taas jossain vaiheessa!

  • 13.8.2015 / 16:20

   Moi Päivi!!
   Ihanaa, kun sinusta kuulee:) Tässä kiireessä ottamatta yhteyttä, mutta aina ne hyvät tyypit käy mielessä:) Juu, tää oli suurisuuri väsytystaistelu, jonka ajatuksen puuseppäkin on nyt todennut oikeaksi! Tarkoituksena on myös lasittaa tuo pitkä takaterassi, vaikka vain osin ja ilman ovia. Asumme aika laakealla alueella ja tuuli on ollut melkoinen riesa – olin jopa myymässä talokin tästä syystä keväällä!! Mutta ehkä ei nyt sentään – nämä lasit antava käyttöä pidemmälle vuoden ympäti ja en edes halunnyt mitään nopeaa tai modernia. Ei sovi tähän taloon ollenkaan, vaikka sopiikin muualle:)
   Yritetään nähdä ja terkut perheelle!!<3

 3. Voikukkapelto
  13.8.2015 / 11:46

  Voi että, on kaunista! En varmasti käydessäni osannut edes kehua, kun olin niin ihastunut ja mykistynyt =D Teidän piha on nyt jo niin kiva rantakivineen ym. ym. ja mitä siitä vielä muotoutuukaan vuosien varrella.
  Ihanaa kun on tuommoiset toimivat ulkotilat ja keittiön lasikuistista tulee aivan huippupaikka aamukahveille ja yrttiviljelmille. Salaa haaveilen itsekin pienestä lasikuistista keittiön edustalle – jospa sitä joskus sitten…
  Halit <3

  • 13.8.2015 / 14:00

   Kiitos ja oli niin mukavaa istukella, höpötellä ja lörpötellä:)
   Teki sielulle kutaa!! Nyt kun tuo piha alkaa muotoutua ja kulkureitit, niin kotikin tuntuu kodilta – ei enää ole niin alaston olo “näkyvillä”!
   Joskos tuo lasikuisti nyt saataisiin finaaliin kesän aikana!!
   See Ya!

 4. 13.8.2015 / 08:28

  Moikka, meillä on hieman samantyylinen talo, Kannustalon Rauhala. Olen pohtinut itsekin, että minkälaiset kesäkausteet sopisivat parhaiten talomme tyyliin. Polyrottinkia ei voi ajatella, puiset kalusteet istuvat mielestäni parhaiten puutalon terassille. Meillä etuterassi on melko pieni, siihen ei mahdu kuin yksi pieni pöytä ja pari tuolia. Takaterassi on tilavampi, pitkä, mutta kapea. Haasteellinen sisustettava siis sekin.

  Musta pinnatuoli näyttää mukavalta lavasohvien kaverina, se tuo mukavasti kontrastia kokonaisuuteen.

  Löysin tämän ihanan blogisi ihan äskettäin 40+ -blogiyhteisön kautta, johon itsekin kuulun. Ihania juttuja sulla täällä, illalla aion tutustua sun vanhempiin postauksiin.

  Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. mökkimaisemissa Turun saaristossa ja seurataan aikuiselle naiselle sopivaa muotia.

  Auringonsäteitä viikkoosi <3

  • 13.8.2015 / 08:37

   Kiitos<3
   Värimaailmassani on hieman "tylsä" ja tuon väriä kukkasin:) Nämä pitkät terassit todella ovat välillä päänvaiva ja senkin vuoksi ei oikein löydy valmista. Kaikki pitää siis itse miettiä ja tehdä, että saa mukavan ja käytännöllisen kokonaisuuden. Samalla saa myös erilaista!
   Olenkin käynyt kurkkimassa aiemmin blogissasi Turkin kuvia ja ihanien tunnelmien lisäksi löytyy kaunis rouva!!:)
   Terkut ja Aurinkoa sinne!!

  • 13.8.2015 / 07:38

   Moikka T,
   Kiitos!! Sä varmaan tiedät kokemuksesta, että nää pitkät “näyttävät ” terassit on kuitenkin aika vaikeat sisustaa.Toisaalta niihin saa erilaisia oleskelutiloja:)
   Kaikkea kivaa kuitenkin viritteillä;)
   Terkut ja Halit ! Olisi niin kiva nähdä pian!

  • 13.8.2015 / 07:35

   Älä muuta virka! Lämmin kelpaa kyllä, mutta tää meillä kotona pyörivä vatsatauti ei:/
   Mutta otetaan nautinto tästä hetkestä ja nää muut on pikkujuttuja:)

  • 13.8.2015 / 07:36

   Kiitos Scarlet<3
   Aina sitä huomaa, että parhaat ideat ei ole rahalla ostettuja:)

  • 13.8.2015 / 07:34

   Kiitos! Kaikki räsymatot ovat vanhoja osa 40+:):) ja kun ne on kerran hyvin tehty ja säilytetty, niin nehän kestää!
   Äitini tekemiä tietysti<3
   Terkut!

 5. 12.8.2015 / 19:19

  Kiva idea laittaa räsymattoja istuimien päälle. Kauniilta näyttää jo nyt, kiva nähdä mitä muuta vielä keksit.

  • 13.8.2015 / 07:32

   Kiitos:) Kyllä tässä kaikenlaisia visioita on:) Onneksi on toi “tekijä” omasta takaa ja tekee mielellään!
   Terkkuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram